Usluge i proizvodi

Estetska stomatologija

Pojam „estetske stomatologije“ danas je uvriježen i u užem smislu podrazumijeva stomatološke zahvate koji imaju za cilj otkloniti nedostatke

kao npr. promjene u morfologiji ili boji zuba, neprirodnim razmacima, puknuća zubi ali i odstranjivanje starih amalgamskih plombi ili mostova, a sve sa ciljem postizanja maksimalnog estetskog zadovoljstva pacijenta.

Uobičajenim estetskim zahvatima smatraju se izbjeljivanje zubi, nadoknađivanje zubi koji nedostaju ugradnjom mostova ili implantata, izrada keramičkih ljuskica ali i ugradnja zubnog nakita. U širem smislu pojam „estetske stomatologije“ podrazumijeva apsolutno svaki stomatološki zahvat koji osim terapeutskih i funkcionalnih kriterija vodi računa o estetskim željama i očekivanjima pacijenta.

Doktorica Maračić Pende osobno zastupa takav stav da svaki pa i najmanji i najjednostavniji zahvat mora zadovoljiti najstrože estetske kriterije prije svega pacijenta ali i nje osobno. Znači svaka stomatologija mora biti i estetska!


Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok