Usluge i proizvodi

Dentalna kirurgija

Doktorica Maračić Pende ima izuzetno iskustvo u stomatološkim zahvatima iz područja dentalne kirurgije, a ordinacija je opremljena najsuvremenijom opremom za sigurno i djelotvorno rješavanje oralnih tegoba za koje su takvi zahvati neophodni.

Upravo su vještine i iskustvo uz suvremenu tehnologiju presudni za trajno rješavanje Vaših tegoba, brz opravak te sprječavanje postoperativnih tegoba kao što su bol i infekcije. Spomenute tegobe te mogućnost recidiva bitno umanjujemo korištenjem laserske tehnologije čiju je primjenu dr. Maračić Pende savladala u ordinacijama proizvođača u Milanu.

APIKOTOMIJA – ovaj se zahvat primjenjuje kada su iscrpljene mogućnosti konzervativnog liječenja zubnog kanala te je neophodno za spašavanje zuba ukloniti upalu čišćenjem patološkog sadržaja iz kosti u području vrha zuba (granulom ili cista) zajedno sa dijelom vrha korijena.
EKSTRAKCIJA UMNJAKA – vađenje umnjaka zbog njihove retiniranosti ili impaktiranosti najčešći je zahvat u području oralne kirurgije.
FRENULEKTOMIJA – ovim se zahvatom uklanja abnormalno razvijen frenulum na način da se primjenom lasera izvrši incizija, ekscizija ili transpozicija tkiva samog frenuluma.
GINGIVOPLASTIKA – kako bi se riješila asimetrija gingive oko zubnih vratova ovom se metodom preciznim rezovima laserom uspostavlja simetrija, a sinteza tkiva i koagulacija je brža.
IMPLANTOLOGIJA – ovim se zahvatom u čeljusnu kost ugrađuju titanski nadomjesci na mjestima nedostajućih zuba čime se smanjuje brušenje susjednih zuba i nošenje mobilnih proteza.
NIVELACIJA ILI MODELACIJA GREBENA – je zahvat kojim se uklanjaju nepravilnosti grebena nastale najčešće nakon vađenja zubi, a prethodi protetskoj sanaciji usne šupljine.
SINUS LIFT – umetanjem umjetne kosti i podizanjem dna sinusne šupljine značajno se povećava uspješnost ugradnje implantata pri čemu su tegobe za pacijenta minimalne.

laser

Dentalni laser

Dentalni laser je uređaj koji svakoj ordinaciji dentalne medicine pruža veću sigurnost i kvalitetu rada. Jednostavnije rečeno: NEMA NEPOTREBNIH REZOVA!

Laser se koristi pri obavljanju manjih kirurških zahvata te zamjenjuje standardne kirurške metode upotrebom reza.

Zahvati pri kojima se najčešće primjenjuje su:
manja gingivoplastika, zaustavljanje krvarenja tijekom protetskih i konzervativnih zahvata, odstranjenje nepravilnosti mekih tkiva, oblikovanje mekih tkiva, tretman korijenskih kanala u endodonciji, terapija upale oko zubi i implantata, frenulektomije i dr.


Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok